God og rolig onsdag

Nå har jeg akkurat spist kjempegod grøt til middag, og er så mett at jeg ruller rundt. Derfor har jeg bestemt meg for at jeg skal ta det helt med ro i dag. Skal først se noen episoder med Vampire Diaries, som jeg er blitt helt hekta på, og så skal jeg gjøre ferdig matte innleveringen vi har til i morgen. Hva skal du i dag?

lkghdtjs tirsdag

Heei♥ Nå er jeg hos Kaja med Kristin. Vi har akkurat spist god middag og nå ligger Kristin og synger Blåfjell sanger for Kaja i mørket. Føler meg ikke noe fotogen idag så dere får klare dere med et nesten svart bilde og et av fine Kaja og Kristin.

Close to lose it all

God kveld. Har akkurat sendt en innlevering på mail og skrevet ut den andre, så nå kan jeg bare slappe av og nyte resten av kvelden. Det er så utrolig godt å bli ferdig med sånne store ting. Flere som syns det? Har også spist kveldsmat med alle sammen her, noe som var veldig koselig! Hadde egentlig tenkt å blogge på skolen i dag, men det ble ikke tid til det. De gangene jeg har tid gidder jeg ikke, og de gangene jeg ikke har tid, har jeg kjempelyst! Det er så rart hvordan blogglysten svinger! Overskriften er en kjempefin sang av Nomy. Er helt forelsket i den♥ Anbefaler dere å høre på den! Vet også at bildene er noe alà dett jeg hadde i forrige innlegg, men tanke på svarthvitt og farger. Men har så dårlig fantasi når det gjelder redigering, så gjorde bare det samme. Nå skal jeg pusse tenner og hoppe i seng. God natt alle sammen♥

Min nye venn

Heei♥ Nå har jeg akkurat løpt en halvtime på tredemøllen. Vi bestilte den i forrige uke og igår kom herligheten! Jeg er så glad vi har skaffet en sånn. Er så gøy å løpe når man vil uten at mamma eller pappa må kjøre å hente meg. Har også bestemt meg for å skjerpe meg når det gjelder trening og trene så ofte jeg kan. Så hva passer vel bedre enn en egen tredemølle? Jeg er hvertfall kjempeglad i den allerede! 

Nå skal jeg skrive ferdig to innleveringer til imorgen, og så er det middag. Vi har også fått besøk av bestefar, så skal tilbringe litt tid med familien ikveld tenker jeg. Kan nok hende at noen episoder av Greys Anatomy snikes inn noen steder. Er blitt helt avhengig! Elsker virkelig den serien♥

Toppbloggere, lønn og mobbing – egen skrevet tekst

Dette er en tekst jeg har skrevet som en innlevering i norsken. Setter pris på at om du låner den så skriver du at det er jeg som har skrevet den. Dette er bare mine meninger, og det er hvordan jeg ser på toppbloggerne vi har. Jeg er selv fast leser av mange av de største bloggene.

I dag er det veldig populært å ha egen blogg. Mange oppretter en blogg der de kan utrykke følelser og meninger. Et sted der de kan fortelle om hverdagslige opplevelser, større hendelser i livet og andre ting de vil dele med omverden. For mange blir det å skrive blogg som å skrive en dagbok. Forskjellen mellom en dagbok og en blogg, er at dagboken er privat. I en dagbok sier man tankene høyt til seg selv, mens i en blogg skriver man noe som absolutt alle kan gå inn å lese. Mange tenker kanskje ikke over dette når de setter følelser og personlige meninger på trykk.

Det er mange motiver som ligger bak det å skrive blogg. Noen blogger fordi de vil ha en bekreftelse på at de er populære. Det får de gjennom hvor mange som daglig er innom bloggen og kommenterer eller leser innlegg. Andre ønsker tilbakemeldinger på bilder og tekst. Dette kan gi både oppturer og nedturer man ikke er forberedt på som uerfaren bloggskriver.

De aller fleste som begynner å blogge har en drøm om å gjøre noe mer ut av bloggingen. De henter inspirasjon fra andre bloggere og mange har toppbloggere som forbilder. Nykommerne ønsker ofte også å gjøre et levebrød ut av sin skriveglede. Men det er en lang vei dit.

Hva er det som kjennetegner en toppblogger? For at du skal slå an må du ha et godt bloggnavn. Det må være lett å huske så lesere lett kan klikke seg inn igjen. Bloggnavnet må også være fengene. For det andre er designet og innholdet veldig viktig. Inntrykket skal være delikat og oversiktlig, «Headeren» må være fin og fargevalget i designet må stemme med bloggens atmosfære og stil.

Hvis man besøker blogg.no som er Norges største bloggportal, vil man se at det er jentene som dominerer topp 100 listen. Her er det alt fra moteblogger, hverdagsblogger, mammablogger og fotoblogger. Man vil kunne finne noe for en hver smak.

De fleste som er blitt toppbloggere formidler en tilværelse av eksklusivitet. De lever ofte et liv som få andre på deres egen alder gjør. De viser frem fine klær, gode produkter og dyre reiser til spennende reisemål. Som leser får man også se de dyre leilighetene der de bor, festene de er med på og andre aktiviteter som krydrer hverdagen deres. Hvordan får disse unge menneskene råd til alt dette?

Toppbloggere er så heldige at de får sponset ting og aktiviteter. Mange kjente merker av både sminke, klær, nyttige ting og andre produkter blir reklamert for på de forskjellige bloggene. Når en toppblogger reklamerer og anbefaler et produkt, er det veldig mange som også vil kjøpe akkurat dette produktet. At en blogger reklamerer for et produkt vil ikke nødvendigvis si at produktet er bra. Ofte får bloggeren betalt en stor sum med penger for å skrive at dette produktet var vidunderlig. Det er dårlig gjort mot dem som faktisk bruker penger på et produkt som ikke er bra i det hele tatt. Det er kynisk av bloggerne som skriver uriktige omtaler av produkter, men det er jo ofte det all reklame gjør. Forskjellen er at mange lesere har et nesten personlig forhold til de forskjellige bloggerne, fordi de følger dem så tett.

Det er utrolig mange flinke bloggere der ute. Mange er flinke til å utrykke akkurat hva de mener og hva de tenker. De skriver engasjerte innlegg om ting som opptar dem, eller om hyggelige ting i hverdagen. Veldig mange får positive tilbakemeldinger på det de skriver. Men, det er også de kommentarene som ikke like positive. Mange opplever misunnelige tilbakemeldinger som kan oppleves som sårende og personlig krenkende.


Jeg har fulgt mange bloggere som sier de ikke orker mer. At de ikke orker å blogge, for alt de skriver om får negative tilbakemeldinger og folk misbruker bildene, tekstene og andre ting de legger ut. Emilie Marie Nereng, eller VOE som de fleste kjenner henne som, sluttet å blogge på grunn av akkurat dette. Hun var sliten av at folk bare hadde stygge ting å si. Men etter nesten et år med bloggfri opprettet hun seg en ny blogg og begynte å blogge igjen. Hun bryr seg ikke lenger om de negative og stygge tilbakemeldingene hun får. VOE hever seg over det og skriver akkurat det hun tenker, noe som har gjort henne til en flinkere og sterkere blogger.

I det siste har det vært skrevet mye i aviser og på blogger om lønnen toppbloggere får. Mange toppbloggere har en månedslønn som ligger på godt over 50 000 kr. I tillegg kommer alle de sponsede produktene og reisene de viser frem. Mange spør seg om det er riktig at unge mennesker skal tjene så mye for en eller to timers skriving hver dag. Det er mange andre som jobber mye hardere, har lengre utdannelse og lenger arbeidsdag og ikke på langt nær så god lønn som det toppbloggerene har. Den lønnen toppbloggerne får er langt over gjennomsnittet av det andre på deres egen alder tjener. Det finnes bloggere som har gått fra blogg.no til en egen plattform fordi de synes de tjente for lite. Bare det at de får penger for å dele hverdagen sin med andre burde være mer enn nok. Disse bloggerne formidler et liv som på mange måter virker unaturlig for mennesker på deres alder. De kan være med å skape både gode og dårlige forventninger til livet. 

Som blogger på et litt annet nivå, skjønner jeg drivkraften som ligger bak det å blogge. Gleden ved å skrive om ting som opptar meg, ta bilder jeg kan vise frem, enten av meg selv, venner, dyr eller natur og tilbakemeldingene jeg får, er noe jeg setter pris på. Som blogger gjør man seg selv veldig sårbar. Spesielt hvis man bruker bloggen som et fristed til å fortelle om sine følelser. Da er det kanskje likevel lettere å reklamere for dyre klær, lekre leiligheter og et eventyrlig liv som ingen andre har. Det blir likevel mer upersonlig og uangripelig.Pink sky

Nå skal jeg pakke litt før vi drar opp til setra om veldig kort tid. Skal tilbringe natten der og så drar vi ned igjen imorgen. Da tar jeg kanskje turen til Rendalen, noe som blir veldig hyggelig! 

Jeg elsker is

Det er så godt når man får levert en innlevering og alt med den er bra! Men føler det er nok snakk om lekser osv her nå. Har hatt smerter i brystet skikkelig lenge nå. Det er så vondt når jeg puster og når jeg gjør bråe bevegelser. Vet at det helt sikkert bare er sting i hjertet, at det vokser, men jeg syns det har vart så lenge nå. Og så gjør det så veldig vondt. Æææ, jeg hater smerte!

Har ikke noe bilder av hvor fin jeg ser ut nå, for det skal jeg spare dere for. Dere skal heller få se noen fine iPhone bilder tatt når jeg var på vei til bussen i går. For det er interesant det. Har kommet noe snø, og det har resultert med at det er blitt is. Isen har jeg funnet ut at er til for at jeg skal kunne skli og falle rett på rumpa. Jeg elsker is♥